AMUNT 23 DIVENDRES 13

Famílies ja queda poc per poder veure als vostres.

Per ací per la colònia, hi ha que diu que si pot estar més temps que els ha paregut poc. “Que total fa 3 dies que estem ací”-deia un xiquet.

Comencem el dia amb música de la Índia, i tornem a assajar la coreografia a l’hora de la gimnàstica. A arreglar-se i eixim a escoltar la pregària del dia d’avui que va al voltant de la festa del Holi. Hi ha que arrimar-se a la mitologia hindú per a trobar l'origen de la festa dels colors que commemora la victòria del bé sobre el mal. Parlem de la immortal història d'amor entre el déu Krishna i la mortal Radha, a qui la el déu li va aplicar colors en la cara per a enfosquir-la ja que la seua pell era més clara que la d'ell. Al dia següent es celebra la colossal guerra de colors. Quan parlem de la victoria del bé sobre el mal en nosaltres mateixa cal pensar quan la vida ens sacseja i ens ho farà més vegades de les que ens podem imaginar. Un exemple visual:"Vas caminant amb la teua tassa de cafè i de sobte algú passa, t'espenta i fa que se't vesse el cafè pertot arreu…-Per què se't va vessar el cafè? -Doncs perquè algú em va espentar. Resposta equivocada: Vas vessar el cafè perquè tenies cafè en la tassa. Si haguera sigut te, hagueres vessat el te.*El que tingues en la tassa, és el que es vessaria. Del que vas ple és el que ixirà de tu i esquitarà a tots*. Fins i tot amb Jamelba repartim reflexions, i en un moment de pausa diu: “Es muy cansado, pero alimenta tanto al espíritu que vale la pena estar aquí”. Quantes emocions a flor de pell. Acumulem casament i aprenentatges. Desdejunem i desprès de les tasques de serveis generals, esmorzem un entrepà de formatge o fuita qui no vol, i marxem al poble a fer una gincama d’intercanvi, on avcada grup se li dona una llauna de lluç i a partir d’ahí fan intercanvi de menjar amb la gent del poble. Al tronar havien aconseguit, papes, pipes, uns postres del Faixero, fuets, llonganisses, olives, etc. Tot un tresor aconseguit sense diners, simplement intercanviant unes coses per altres.

Tornen sans i estalvis, el grup morat i granat del Forcall, que havien anat a dormir ahir. Ha estat una experiència molt enriquidora, ja que van fer una reflexió de grup que va durar més de dues hores i mitja, on van parlar de sentiments i qüestions personals, i ens consta que van acabar tots plorant. Que bonic quan les persones trobem un espai segur on poder obrir i mostrar-nos tal com som i poder expressar-nos amb total llibertat.

Marxen cap a la piscina a refrescar-se del camí. Al tornar tots i totes a l’alberg ens preparem per a fer la celebració del Holi, a la part de darrera de l’alberg, amb la manguera preparada per rentar-nos desprès del festival. En acabar els grups van a les habitacions per assecar-se i posar-se roba neta i de pas aprofiten per assajar el “Xé, quina traça” d’esta nit. Dinem cigronets i truita. De postres nectarina. Temps lliure per a la xicalla. I per relaxar-nos avui hem fet taller de fang, ja veureu quines coses més precioses us portaran. En acabar benerem llesquetes d’ou que ha fet el grup encarregat del dia, el grup verd, junt a la nostra monitora gourmet, Amparo. Marxen cap a la piscina a remullar-se un ratet i descansar. En tornar dutxa calenta i a sopar magre amb creïlles fregides i iogurt de postres. Recollim i anem a la vetllada del “Xé quina traça”. Els grups han fet diferents actuacions a veure qui guanyava el “passe de oro”, el grup roig amb acudits, el grup granat i morat secció femenina amb ball, el grup granat i morat secció masculina amb una paròdia dels cromanyons, el grup marró ens ha sorprès cantant una versió de “A la voreta del mar”, el grup verd han fet un ball i seguidament el grup blau han fet una paròdia de “Hermione, la psicòloga”. Per acabar els monitors han fet una demostració de natació sincronitzada en aigua seca. Veredictes i fi. Hem canta bona nit i cap al llit, que demà serà sens dubte un dia molt important per a totes i tots.

Darrera nit a soles, demà ja venen els itinerants, que els esperem amb moltes ganes.

Els itinerants continuen els seus camins de germanor, preparant-se per a la gran arribada a Cinctorres.

“...Dorm tranquil·la i digue'm bona nit,

deix que et porti en braços fins al llit,

jeu ben a la vora, saps que no estàs sola

mentre et dic a cau d'orela bona nit

molt bona nit...”