AMUNT 23 DIMECRES 12

Hola, avui a la colònia en visiten els Moros i Cristians! Els més xicotets els del grup roig són els encarregats de dia.
Comencem el dia amb la marxa dels grups granat i morat a Forcall, dos hores i mitja de ruta i directes a la piscina del poble. Han arribat totes i tots sans i estalvis. A veure que ens conten estos pre-itinerants.
A la colònia ens hem despertat amb marxes mores i cristianes, i al seu ritme solemne em eixit a la gimnàstica que avui ha consistit en assajar ja el ball de la festa final. Ja veureu quin goig i que divertida es la cançó d’enguany. Amb la pregària em parlat de les diferents invasions mores i cristianes de les nostres terres, i de reconquestes. I hem parlat també de que el essers humans moltes vegades hem d’abandonar el lloc on vivim per marxar a poder tindre una vida digna en altres llocs i aquests moviments migratoris moguts per la necessitat es veuen com una amenaça, quan en realitat no ho és. Hem d’aprendre a estimar-los com a germans. Perquè les persones diferents no venen a furtar-nos res, venen a guanyar-se la vida donat que en els seus països no ho poden fer. Una vegada feta la reflexió passem al desdejuni i marxem cap a la piscina. Al tornar assaig de la mascletà. Avui hem dinat arròs a la cubana, i de segon peix: lluç i til·lapia. Descans o poli o peli, per arribar als tallers de les disfresses cristianes i mores, per fer la trobada a l’amfiteatre amb els moros i cristians! Dutxa calenteta i sopar bollit i pit de pollastre empanat. Els vostres fills i filles han repetit dos i tres vegades. Alimentats estan, no patiu. Vetllada dels rogets, que han organitzat una sessió sobre els estels i hem fet cacera d’estrelles i taller de panxing, on hem pogut gaudir dels estels mentre escoltàvem una història sobre moros i cristians viatgers que feien mapes estel·lars.
Així doncs, us enviem una gran abraçada universal.
Els itinerants continuen conquerint territoris.
Del grup 1 sabem que després d’una ruta exigent amb molta calor on ens hem refrescat en el Salt de la Nòvia de Cirat, ham guanyat un poc més de “regomello” en els jocs animalots, i ens hem netejat a la piscina per gaudir d’una nit picant i molt divertida.
Una gran abraçada també de la seua part.