AMUNT 2011

dg., 10/07/2011 - 20:32

Dissabte 9, dia de la Dansa

La cançó Bon dia, dels Pets, desperta avui la població dorment, que avui al matí sí que dormia. Més desvetlada encara després de la dura sessió de gimnàstica. I en això que arriba el repòrter Manel Sifre amb els nous aparells fotogràfics. Comença el dia de la Dansa. Un repàs de la importància del ball en la vida de les civilitzacions, singularment en la del poble de la Bíblia. Esmorzar, treballs domèstics, i tots preparats per la marxa a la Badina. Un matí de sol, amerat d'aigua, prop de les fonts del riu Llucena. Un matí molt ben aprofitat de jocs i corregudes per aquest bellíssim paratge de la ciutat. A les 14 h, puntualment, dinàvem l'entrepà de pernil dolç, salat, amb tomata o sense, i el meló de tot l'any o d'Alger.

Després del dinar, hem cantat de gust cançons de la terra acompanyats de guitarres, i després hi ha hagut un circuit de jocs per la Badina. En acabar tocava tornar a casa, però no sense passar per la piscina municipal a refrescar-nos i desfer-nos de la pols del dia. A les 20 h arribàvem a l'escola de la Llucena, amb ganes de tranquil·litat. Però el desig de l'esport és massa fort per contindre els ímpetus de futbolistes com Constantin (Messi) que no poden parar de marcar gols al pati de l'escola. I al final, encara hi ha hagut una bona sessió d'assaig de cançons pròpies de la nostra convivència. I finalment, el desitjat sopar de calent: sopa de caldo, truita, companatge i iogurt.
La nit del dissabte es tancava, com calia, amb una animada sessió de ball de tots els estils i ritmes. Una autèntica festa oberta a tothom que cobria dignament el dia de la Dansa en la colònia AMUNT 2011. Un conte de nit i l'ample rogle del Dia y noche que tanca el primer cicle de la convivència. Fins demà.