AMUNT 2011

dl., 11/07/2011 - 19:31

Diumenge 10, dia de la Literatura i la Poesia

Avui és diumenge i el ritme del dia és més tranquil. De moment ens alcem una hora més tard i no fem la sessió de gimnàstica perquè anit la marxa va ser desmesurada i no podíem amb la nostra ànima. A la pregària del matí sentim la narració d'una novel·leta bíblica: la història de Jonàs. El desdejuni va ser més abundós i, acabats els treballs de la casa i la preparació de la cloenda, vam tenir la refrescant sessió de la piscina del poble. Mentrestant vingueren a visitar-nos Tomàs i Rosa, uns monitors de tota la vida molt estimats. A l'arribar a la colònia vam cantar cançons tradicionals i vam anar drets al dinar, que avui tocava paella, que va eixir molt bona.

A la vesprada, com sabeu, el pati bull d'esport. El futbol i el bàsquet s'entrecreuen harmònicament sense interferències. Però l'atracció estrella va ser el torpedo que va fer les delícies de grans i menuts durant hores. A continació, el berenar per reparar les forces, i la sessió de tallers (tint de samarretes, escultures reciclades, punt de llibre, construcció de maraques i murgues, modelació de fang, pintura i gravat).
A les 8 començava la celebració dominical. Referència a la poesia, lectura de textos poètics, el cant de l'arc de David i fragments del càntic espiritual de sant Joan de la creu. A continuació narració representada de la paràbola del Sembrador a càrrec dels menuts de la colònia. I, com a pròleg del sopar, el gest eucarístic del pa partit amb el seu simbolisme, recitació del Parenostre i Laudato sii. Després, un foc de campament molt animat amb una interminable sessió d'acudits. A tot açò Manel ens va acompanyar enregistrant la marxa del dia, fins el Día y noche.