Convivència dels monitors a Sant Miquel de Moró

dl., 29/08/2011 - 20:05

Feia tres anys que els monitors no ens havíem reunit llargament per revisar la marxa de l’organització dels grups d’Esplai Pentecosta. En tant de temps passen moltes coses, per exemple sorgeixen problemes nous, dificultats afegides, creixement potser desmesurat del nombre d’infants i d’adolescents assistents. Calia aturar-se per pensar i reorientar-se. I per això ens vam reunir del dijous 25 al diumenge 28 d’agost d’enguany a l’ermita de Sant Miquel de Moró. La trobada es va ressentir de la mort sobtada d’Agustí Flors, expresident de l’Associació Josep Climent, que va complicar la presencia permanent d’alguns dels assistents a la convivència.

Hi ha assistit una trentena de monitors i alguns dels itinerants majors. Hi havia prevista una ampla temàtica a tractar. Entre altres coses, una bona revisió de l’ideari dels grups d’Esplai Pentecosta i de la Colònia i el Campament AMUNT 2011. També aspectes relacionats amb l’ideari, com l’actitud dels monitors davant el fet religiós i la concepció del país. Especialment interessant ha estat el replantejament del concepte de Monitor i la necessària diversitat de funcions dins l’organització.

Naturalment, s'han fet diverses dinàmiques entre els monitors per acréixer la confiança mútua i la sensació de grup. Encara va haver-hi temps per anar a la piscina de Vilafamés a refrescar-se, a banda la refrescada a base de manguera a la mateixa ermita de Sant Miquel.

Finalment vam planificar l’esplai del nou curs 2011-2012 després d’analitzar els problemes que hi hem anat observant. La convivència es va tancar amb una darrera revisió de la pròpia trobada. A les 6 del vespre del diumenge tancàvem l’ermita i baixàvem a la Plana, contents d’haver fet un bon treball i haver augmentat l’estima dels uns pels altres. Sembla que d’ara endavant hi haurà una trobada semblant cada dos anys.