IN MEMORIAM

dc., 05/10/2011 - 20:04

Ens ha deixat un home bo: Agustí Flors i Bonet. Ha estat el proppassat 24 d’agost a Ahín, on la família hi passava l’estiu: el cor –un cor ample i generós, de tant de donar-se als altres- li ha fet, finalment, fallida y ha acabat amb una vida entregada als seus, als amics i companys i a tothom. L’Agustí -78 anys- era un investigador reconegut, en tecnologia d’aliments, del CSIC –Consell Superior d’Investigacions Científiques-, a la Divisió de València, on la família havia residit molts anys, després d’una primera estada a Madrid. A València també, s’havia implicat –amb Maria, la seua esposa- en compromisos cívics, polítics i de testimoni cristià, als que s’afegí els últims anys la militància en defensa dels malalts mentals, com a família afectada per la situació del seu fill, Agustí jr.

Últimament residien a Castelló, on el professor Escardino, aleshores vicerector de la UJI –Universitat Jaume I- el cridà com a professor visitant, en la seua condició de Dr. en Ciències Químiques i investigador del CSIC. A Castelló, també, la família continuà implicant-se de ple, en la defensa dels malalts mentals, des d’AFEM. I Agustí Flors, com a president aleshores de l’associació Josep Climent, impulsà la celebració del III centenari del naixement d’aquell bisbe il·lustrat. Justament, a la proppassada fira del llibre de Castelló, l’Agustí compartia la presentació dels treballs dels estudiosos de la figura del bisbe Climent, en un volum coeditat per la UJI i la Diputació castellonenca.
I tot això, des de la seua vocació de ciutadà compromès amb la llengua i el País, amb una bonhomia innata i generosa, que el feu ser estimat en vida per tots i recordat, amb agraïment i enyor, ara que ens ha deixat.

Marc Antoni Adell