L’Associació Josep Climent de Castelló lliura a Vicent Climent com a rector de l’UJI el guardó Honor Societat 2013

dc., 30/10/2013 - 17:16

Notícia publicada a la web de la UJI

L’Associació Josep Climent de Castelló ha lliurat el guardó Honor Societat 2013 a la Universitat Jaume I en la persona del seu rector Vicent Climent en un emotiu acte que ha comptat amb la interpretació de diverses peces musicals del seu repertori per part del Cor Pentecosta, acompanyat per la solista Ada Moliner.

El president de l’Associació, Antoni Vizcarro, ha assegurat que els mèrits de Vicent Climent desborden els marges del seu currículum acadèmic i que «és l’home íntegre, profundament arrelat a la seua terra, a la que estima apassionadament, i per això és realçat per la nostra associació, per ser com és i per enaltir la personalitat del seu poble».

A continuació, el secretari de l’associació, Avel·lí Flors, ha comentat que Climent és més que un científic, «un home lligat a la terra, a la qual estima com a si mateix, i un home en què la cultura esdevé paraula, llengua i accent». Flors ha demanat al rector que mantinga el seu esperit i, amb paraules del bisbe Climent, li ha demanat «que no decaiga, que l’esperança no defrauda».

Per últim, el rector ha comentat que aquest guardó que rep com a representant de la Universitat Jaume I és per a ell un gran motiu de satisfacció i orgull i per tres raons. La primera «perquè l’associació que el concedeix treballa per la llengua i la cultura des de l’evangelització, la catequesi i la litúrgia, en un concepte d’església de base». La segona perquè l’UJI té entre les seues missions la de potenciar el coneixement i ús de la llengua pròpia i les seues arrels, i la tercera perquè abans d’avui han rebut el guardó persones i institucions imprescindibles «pel seu compromís amb la nostra terra».

L’acte ha finalitzat amb la interpretació de diverses peces musicals de la solista Ada Moliner i una última peça del Cor Pentescosta.

Imatges de l’acte