DIVENDRES 7 MOROS I CRISTIANS

ds., 08/07/2017 - 11:26

A les 6:00 del matí molts ja estan desperts, i l’activitat a la colònia comença a notar-se. Els monitors poden contenir-los al llit fins les 7:30 però molts ja no poden aguantar més i baixen al pati. Els menuts encara dormen plàcidament.
A les 8:00 sona la marxa mora i tots s’espavilen i baixen a fer gimnàstica.
Després, ben nets i polits es reuneixen per a la pregària del matí i per primera vegada enguany sona el Bell matí que tantes vegades repetirem.
Desdejuni i a netejar casa. Uns agranen el pati, l’escala i els passadissos, altres endrecen els dormitoris, netegen el menjador o els banys. Els més afortunats són a la cuina fent una coca de iogur.
A continuació es reuneixen al menjador per fer un taller. Com és festa s’adornen les mans i els braços amb henna.
Esmorzen i tots marxen a la piscina.
En tornar ja està amanit el dinar: lentilles i unes hamburgueses amb tomata boníssimes.
Quan acaben de dinar és hora de descansar un poc. Cadascú tria l’activitat que més li agrada. Uns van a les habitacions a intentar fer la migdiada, d’altres s’estimem més jugar a jocs de taula al menjador, cantar o fer manualitats als tallers, i sempre estan els que no poden viure sense una pilota i omplin el pati d’activitat.
A les 4:00 té lloc la desfilada de la reina mora i la cristiana.
Les dos reines trien quines seran les seues filaes i tots els grups es divideixen en moros o cristians i van a fer els seus distintius.
A les 6:00 és hora de berenar. El temps amenaça pluja i no anem a la font de Godó com teníem previst, sinó als cadafals que estan més prop de l’escola per si ens toca tornar de pressa.
Allí els equips han d’aconseguir atrapar la bandera mora o la cristina i no deixar que els prenguen la seua. La batalla acaba empatada i les dues reines segellen la pau amb una forta abraçada.
Tornem a l’escola i passem per les superdutxes del poli. Ben nets cantem i sopem puré i peix.
El temps continua amenaçant i no podem fer la vetllada fora, en reunim al menjador i els rogets ens fan una vetlada molt bonica. Acabem contant acudits i com cada dia ens conten una història, Dia i noche i a dormir que falta ens fa.