DILLUNS 10. LA TOMATINA DE BUNYOL

dt., 11/07/2017 - 11:03

A la gimnàstica ja aprofiten per assajar el ball final, pareix mentida però ja és el cinquè dia de campament, tots estan adaptadíssims, com si estigueren a sa casa. L’ambient de la colònia és alegre i afectuós.
El dia comença amb el mateix ritme: pregària, desdejuni i serveis comuns, però avui no van a la piscina.
Amb les motxilles i les cantimplores ben plenes, gorra i crema solar enfilen cap a la Badina, un indret preciós, zona de bany tradicional de la gent de Llucena.
Allí celebraren la Tomatina, però amb alguna variant. Com que no volem malbaratar el menjar que la natura ens dona, que tant esforç li costa al llaurador i que a tanta gent li fa falta;, substitueixen les tomates per esponges ben banyades d’aigua del riu, projectils que són refrescants i gents perillosos.
Acabada la batalla un bany ben divertit.
A les 2 arriba el grup lila amb el dinar, rues de pernil salat i pernil dolç amb tomata o sense, meló de tot l’any i meló d’alger. Cadascú pot triar-se el seu menú.
Mentre fan la digestió aprofiten per fer una reflexió sobre les seues emocions, les relacions, la felicitat. Pareixen petits filòsofs.
La tornada a l’escola es fa un poc dura, és molta pujada i fa calor, però la fan en més poc temps del previst.
A l’escola ens espera una sorpresa. Amics de la Muixeranga han pujat especialment a Llucena per ensenyar-los a fer muixerangues.
No estan massa convençuts en principi, però poc a poc van animant-se i tots acaben provant.
Al final som capaços de fer figures ben xules.
Després de sopar acompanyats pels xiquets de la muixeranga fem una vetlada-concurs on ens riem molt.
Dia y noche i cap a al llit.
Fins demà que serà Magdalena al juliol.