Celebració de la Solemnitat de Pentecosta

dg., 12/06/2011 - 20:38

Enguany l’Associació Josep Climent ha volgut solemnitzar la diada de Pentecosta amb una missa d’11 ben solemne. Hi hem interpretat la Missa jove de J. Haydn, a quatre veus, solistes i conjunt de corda. Ens hem vist acompantats per un públic que triplicava l’assistència ordinària d’esta missa, que hui hem celebrat a intenció de Ricard Pla, antic company d’alguns de nosaltres i, durant la dècada dels seixanta, vicari de la mateixa parròquia de Santa Maria. El Cor Pentecosta ha interpretat també peces del repertori de l’antic seminari de Tortosa, sobretot composicions de Mn. Vicent Garcia Julbe i del beat Josep Maria Peris. Ha presidit la celebració Mn. Josep Bugos, rector de la parròquia i degà del capítol catedralici, acompanyat per Mn. Guillem Badenes i Mn. Joaquim Muñoz.

Acabada la celebració eucarística, hem passat a unes dependències de la parroquia on hi hagut el tradicional cafè per a tots, i l’estimat intercanvi amistós entre els addictes a la missa i molts dels que hi participaven per primera vegada.
Després ens hem traslladat a la Casa dels Orfes, antiga mansió familiar del bisbe Josep Climent on hi ha hagut un bon dinar de germanor que ha acabat, en un ambient festiu, amb cants i contalles plenes de gràcia. Ens hem promés tornar a repetir-ho l’any que ve, si Déu vol.