DIUMENGE 7 CIENTÍFICS

dg., 07/07/2019 - 21:59

La vetllada d’ahir va ser molt divertida, van ballar fins cansar-se i van agafar el llit amb moltes ganes.

Avui s’han alçat mitja hora més tard perquè és festa i no han de fer gimnàstica abans de la pregària.

En la primera reflexió del matí hem parlat de la figura de Jesús de Natzaret.

A la vesprada en la celebració contarem i representarem la paràbola del fill pròdig que Jesús va contar.

Encara que siga festa igual s’ha d’ordenar l’alberg i després del desdejuni els grups han posat ordre a les seues habitacions i han netejat banys, menjador i passadissos, mentre uns altres grups feien un taller de cuina o tintaven samarretes.

Amb la feina feta han pujat a veure un jaciment de dinossauris que hi ha a Cinctorres i han agafat fòssils. En baixar han esmorzat a l’ermita de la Marededéu de Gràcia i cap a la piscina.

Han dinat una bona paelleta i meló.

Després l’escola s’ha convertit en un gran laboratori i s’han dedicat a fer experiments: impermeabilitzar paper, fer sabó, observar una erupció volcànica, experimentar amb tinta invisible, fer gelat, i comprovar distintes densitats. Molts dels experiments els han deixat bocabadats.

Després de berenar una bona rua de pernil amb tomata i quan ja anàven a marxar cap al poble ha començat un espectacle de llamps, trons, pedra i pluja.

Però res no els fa por. Amb el banyador i aprofitant que queia aigua del cel han fet una gran guerra d’aigua. De seguida, i per a no constipar-se dutxa calenta i roba seca.

Ben arreglats i com que ja no plovia hem fet un rogle per a la celebració.

El grup blau que era l’encarregat del dia ha representat la paràbola del fill pròdig mentre Avel·lí la contava. Han acabat la celebració recitant el Pare nostre.

Han sopat crema de carlota, aladrocs en tempura i ceba a la planxa i un bon got de iogurt.

I, com que tornava a ploure, hem entrat dins de l’alberg per a fer la vetlada.